Din varukorg

Ultium

Vad betyder Ultium?

Ultium är en teknikplattform för batterier och elektriska drivsystem utvecklad av General Motors (GM) för att användas i deras framtida elektriska fordon. Ultium-plattformen representerar en betydande del av GM:s strategi för att göra övergången till eldrift och minska utsläppen från transportsektorn.

Ultium-batterierna är baserade på en modulär arkitektur som gör det möjligt att anpassa batteripaketen för olika fordonskonfigurationer och prestandakrav. Batterierna använder sig av en högenergidensitet nickel-kobolt-mangan-aluminium (NCMA) kemi, vilket innebär att de kan lagra mer energi per volym än konventionella litiumjonbatterier. Denna teknik gör det möjligt att erbjuda längre räckvidd och bättre prestanda för elektriska fordon.

Ultium-plattformen omfattar också integrerade elektriska drivsystem som är skalbara och kan anpassas för olika fordonstyper och storlekar, från små stadsbilar till större lastbilar och SUV:er. Dessa elektriska drivsystem är optimerade för att erbjuda hög effektivitet och snabb acceleration, samtidigt som de minskar vikten och komplexiteten jämfört med traditionella förbränningsmotorer.

Genom att använda Ultium-tekniken siktar GM på att erbjuda konkurrenskraftiga elektriska fordon med längre räckvidd, snabbare laddning och bättre prestanda. Ultium-plattformen utgör grunden för GM:s planerade lansering av flera nya elektriska fordon under de kommande åren, inklusive GMC Hummer EV, Chevrolet Silverado Electric och Cadillac Lyriq.

Publicerades: 28 april 2023

Ultium - Karl Burghofer - Head of Delivery - Evify
Karl Burghofer
Head of Delivery - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?