Din varukorg

Mode 2

Vad betyder Mode 2?

Mode 2 är en term som används inom elbilsladdning för att beskriva en laddningsmetod som är säkrare och mer avancerad än Mode 1, men fortfarande enkel att använda och inte kräver specialiserad laddinfrastruktur. Mode 2-laddning använder en så kallad laddkabel med en inbyggd säkerhetsenhet, oftast kallad en "ICCB" (In-Cable Control Box), som kontrollerar laddningsprocessen och skyddar både elbilen och elnätet från eventuella problem.

När en elbil laddas med Mode 2 ansluts den till ett vanligt eluttag via en speciell laddkabel som är utformad för att fungera med elbilars laddsystem. Den inbyggda ICCB-enheten övervakar och styr laddningsprocessen, vilket inkluderar säkerhetsfunktioner såsom jordfelsbrytare och överströmskydd.

Mode 2-laddning erbjuder vanligtvis en laddningseffekt på mellan 2,3 och 3,7 kW, beroende på eluttagets kapacitet och elbilens laddningsgränser. Detta innebär att laddningstiderna med Mode 2 är snabbare än med Mode 1, men fortfarande betydligt långsammare än med högeffektiva laddningsmetoder som Mode 3 och snabbladdning.

Mode 2 är en populär laddningsmetod för hemmaladdning och nödsituationer eftersom den är enkel att använda och inte kräver installation av specialiserad laddutrustning. Men för snabbare och mer effektiva laddningstider rekommenderas det att använda mer avancerade metoder, såsom Mode 3 och snabbladdning, när det är möjligt.

Publicerades: 26 april 2023

Mode 2 - Karl Burghofer - Head of Delivery - Evify
Karl Burghofer
Head of Delivery - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?