Din varukorg

MPGe

Vad betyder MPGe?

MPGe (Miles Per Gallon equivalent) är en enhet som används för att jämföra energieffektiviteten hos elbilar och andra alternativa bränslefordon med konventionella bensin- och dieseldrivna fordon. MPGe omvandlar energiförbrukningen för icke-fossila bränslefordon till en motsvarighet i miles per gallon (mpg) för att göra det enklare att jämföra olika fordonstyper.

MPGe baseras på mängden energi som ett fordon förbrukar för att köra en viss sträcka, oavsett om energikällan är bensin, diesel, elektricitet eller annat bränsle. Energiinnehållet i ett bränsle uttrycks vanligtvis i megajoule (MJ) eller kilowattimmar (kWh). För att räkna ut MPGe omvandlas först energin som förbrukas till en motsvarande mängd bensin, baserat på energiinnehållet i bensin (33,6 kWh per gallon).

Eftersom elbilar har en högre energieffektivitet än bensin- och dieseldrivna fordon, kommer de ofta att ha högre MPGe-värden. Det innebär att de kan köra längre sträckor med samma mängd energi som motsvarar en gallon bensin. Det är viktigt att notera att MPGe inte är en direkt jämförelse av driftskostnader eller miljöpåverkan, utan snarare en indikator på energieffektiviteten för olika fordonstyper.

Publicerades: 5 maj 2023

MPGe - Philip Hägglund - VD - Evify
Philip Hägglund
VD - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?