Din varukorg

Regenereringssystem

Vad betyder Regenereringssystem?

Regenereringssystem, även känt som regenerativ bromsning eller rekuperation, är en teknik som används i elbilar och hybridfordon för att omvandla den kinetiska energin som normalt går förlorad när fordonet bromsar eller saktar ner, till elektrisk energi som lagras i batteriet. Syftet med denna teknik är att förbättra energieffektiviteten och öka fordonets räckvidd.

När en förare bromsar eller släpper gaspedalen i ett fordon med regenereringssystem aktiveras systemet automatiskt. Det elektriska motorn, som vanligtvis driver bilen, fungerar då som en generator och omvandlar den kinetiska energin till elektricitet. Denna elektricitet lagras sedan i bilens batteri för att användas senare under körningen.

Regenereringssystemet kan bidra till att minska slitage på bilens traditionella bromssystem, eftersom det elektriska motståndet från generatorn kan sakta ner fordonet utan att föraren behöver använda bromsarna lika mycket. Det kan också bidra till att reducera de totala driftskostnaderna för fordonet, eftersom det bidrar till att minska energiförbrukningen och förlänger bromsarnas livslängd.

För att optimera regenereringssystemets effektivitet och säkerställa en behaglig körupplevelse för föraren, är det ofta kopplat till fordonets styrsystem och kan anpassas efter förarens körstil och vägförhållanden.

Publicerades: 22 april 2023

Regenereringssystem - Einar Berglund - Teknisk Chef - Evify
Einar Berglund
Teknisk Chef - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?