Din varukorg

Laddare

Vad betyder Laddare?

Laddare är en term som används för att beskriva en enhet eller ett system som används för att överföra elektrisk energi från elnätet eller en annan energikälla till elbilen för att ladda dess batteri. Laddare är en viktig del av elbilsinfrastrukturen och kan variera i design, kapacitet och funktion beroende på typ av elbil och användningsscenarier.

Det finns två huvudsakliga typer av laddare för elbilar: AC-laddare (växelströmsladdare) och DC-laddare (likströmsladdare). AC-laddare omvandlar växelström från elnätet till likström som elbilsbatteriet kan lagra. Denna omvandling sker inuti bilen genom en inbyggd omvandlare. AC-laddning är vanligtvis långsammare än DC-laddning och används ofta för hemmaladdning eller på offentliga laddningsstationer med lägre effekt.

DC-laddare, å andra sidan, utför omvandlingen från växelström till likström utanför bilen och överför direkt likström till batteriet. Dessa laddare är vanligtvis snabbare och mer kraftfulla än AC-laddare och används för snabbladdning längs motorvägar eller på platser där korta laddningstider är viktiga.

Laddare kan också variera beroende på vilken laddningsstandard de följer, såsom CHAdeMO, CCS, Tesla Supercharger och andra. De kan också skilja sig åt i fråga om laddningskontakter och kommunikationsprotokoll mellan laddningsstationen och elbilen.

I sammanfattning är laddare enheter eller system som används för att överföra elektrisk energi till elbilar för att ladda deras batterier. De kan variera i design, kapacitet och funktion beroende på typ av elbil och användningsscenarier och kan använda olika laddningsstandarder, kontakter och protokoll.

Publicerades: 26 april 2023

Laddare - Karl Burghofer - Head of Delivery - Evify
Karl Burghofer
Head of Delivery - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?