Din varukorg

RJ12

Vad betyder RJ12?

RJ12 är en standardiserad fysisk kontakt och kabeltyp som används inom telekommunikation och elektronikindustrin. RJ står för "Registered Jack" och siffran 12 refererar till den specifika konfigurationen av denna kontakttyp. RJ12-kontakten är en 6P6C-modulär kontakt (6 positioner, 6 ledare) som är utformad för att ansluta sex ledare i en telefonkabel. Den är kompatibel med och ser likadan ut som RJ11-kontakten, men den har fler ledare (RJ11 är 6P4C, med 4 ledare).

Inom elbilsladdning används RJ12-kontakter och kablar främst för kommunikation mellan olika komponenter i laddsystemet, såsom laddboxar, laddstationer och styrsystem. Genom att använda RJ12-kablar för att koppla ihop dessa enheter kan de överföra data och styrsignaler för att säkerställa korrekt funktion av laddningsinfrastrukturen.

Även om RJ12 inte är den mest avancerade eller snabbaste kommunikationsstandarden idag, är den fortfarande populär på grund av dess enkelhet, låga kostnad och vitt utbredda användning inom telekommunikation och elektronikindustrin. Många enheter och system som hanterar laddning av elbilar fortsätter att använda RJ12-kontakter och kablar på grund av dess tillförlitlighet och beprövade prestanda.

Publicerades: 5 maj 2023

RJ12 - Karl Burghofer - Head of Delivery - Evify
Karl Burghofer
Head of Delivery - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?