Din varukorg

Grön el

Vad betyder Grön el?

Termen "grön el" avser elektricitet som genereras från förnybara energikällor, såsom solenergi, vindkraft, vattenkraft, geotermisk energi eller biomassa. Grön el är en miljövänlig form av energiproduktion eftersom den inte bidrar till utsläpp av växthusgaser, såsom koldioxid, vilket minskar klimatpåverkan och bidrar till en hållbar energiförsörjning.

När det gäller elbilar och elbilsladdning kan användning av grön el för att ladda batterierna ytterligare minska koldioxidutsläppen och miljöpåverkan jämfört med att ladda med elektricitet som genereras från fossila bränslen, såsom kol, olja eller naturgas. Detta förbättrar elbilens övergripande miljöprestanda och bidrar till en renare och mer hållbar transportsektor.

För att uppmuntra användningen av grön el erbjuder vissa regeringar och elbolag incitament och rabatter för kunder som väljer att köpa grön el. Detta kan inkludera skattelättnader, lägre elpriser eller premier för att installera förnybara energisystem i hemmet, såsom solpaneler. Dessutom erbjuder vissa offentliga och privata laddningsstationer grön el som en del av deras tjänster för att främja hållbara laddningsalternativ för elbilsägare.

Publicerades: 1 maj 2023

Grön el - Philip Hägglund - VD - Evify
Philip Hägglund
VD - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?