Din varukorg

Type 2

Vad betyder Type 2?

Type 2, även känd som Mennekes, är en typ av laddningskontakt och -standard som används främst för elbilar och laddhybridbilar (PHEV) på den europeiska marknaden. Type 2-kontakten har blivit den dominerande laddningsstandarden i Europa och används även i vissa delar av Asien, Afrika och Australien. Den utvecklades ursprungligen av det tyska företaget Mennekes och antogs som europeisk standard EN 62196-2.

Type 2-kontakten är en flexibel laddningskontakt som kan stödja både enfasig och trefasig laddning, med laddningshastigheter som varierar från långsam laddning (3,7 kW) upp till semisnabbladdning (22 kW) och snabbladdning (upp till 43 kW vid användning av AC). Den har sju stift, inklusive två för strömförsörjning (AC), två för kommunikation och jordning, ett för jordning av fordonets chassi och två extra stift för trefasig laddning.

Type 2-kontakten används för att ansluta fordonet till en laddningsenhet vid hemmaladdning (mode 2) och vid offentliga laddningsstationer (mode 3). Dessutom är Type 2-kontakten en del av den kombinerade laddningsstandarden (CCS) som används för snabbladdning med likström (DC) i Europa.

Fordon med Type 1-kontakt (vanligtvis från den nordamerikanska och asiatiska marknaden) kan laddas vid Type 2-laddningsstationer genom att använda en adapter. Denna flexibilitet har bidragit till att Type 2-kontakten blivit en alltmer global standard för elbilar och laddhybridbilar.

Publicerades: 5 maj 2023

Type 2 - Josefin Jakobsson - Customer Success Manager - Evify
Josefin Jakobsson
Customer Success Manager - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?