Din varukorg

CCS (Combined Charging System)

Vad betyder CCS (Combined Charging System)?

CCS är en akronym för "Combined Charging System" och är en internationell standard för snabbladdning av elbilar som stöder både växelström (AC) och likström (DC) laddning. Systemet utvecklades gemensamt av flera stora biltillverkare och standardiseringsorgan och syftar till att erbjuda en enhetlig och praktisk lösning för att ladda elbilar över hela världen.

CCS använder en förbättrad version av den konventionella Typ 1 (J1772) eller Typ 2 (Mennekes) laddningskontakten, där två extra stift läggs till för att möjliggöra hög effekt DC-laddning. Denna design gör det möjligt för elbilar att laddas med både långsammare AC-laddning (för användning hemma eller på offentliga laddningsstationer) och snabbladdning med DC (för längre resor och snabb påfyllning av räckvidd).

CCS är utformad för att vara säker, pålitlig och enkel att använda. Den inkluderar kommunikation mellan fordonet och laddningsstationen, vilket gör att laddningen kan anpassas efter fordonets specifikationer och aktuella batteritillstånd. Detta hjälper till att skydda batteriet och säkerställa en effektiv och säker laddningsprocess.

CCS har blivit en av de mest populära snabbladdningsstandarderna för elbilar, särskilt i Europa och Nordamerika, där den stöds av många biltillverkare och laddningsnätverk. Genom att erbjuda en enhetlig och praktisk laddningslösning för elbilar bidrar CCS till att göra elbilsladdning mer tillgänglig och bekväm för förare över hela världen.

Publicerades: 27 april 2023

CCS (Combined Charging System) - Einar Berglund - Teknisk Chef - Evify
Einar Berglund
Teknisk Chef - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?