Din varukorg

Smartladdning

Vad betyder Smartladdning?

Smartladdning är en term som beskriver en mer avancerad och dynamisk metod för att ladda elbilar, där laddningen kan styras, optimeras och anpassas utifrån olika faktorer såsom energipriser, nätbelastning och förarens behov. Målet med smartladdning är att förbättra energieffektiviteten, sänka kostnaderna och minimera belastningen på elnätet.

Smartladdningssystem kan använda realtidsdata och kommunikation mellan elbilar, laddstationer och energiförsörjningssystem för att styra och optimera laddningen. Detta kan inkludera att skjuta upp laddning till perioder med lägre energipriser eller att fördela laddningskraften jämnt över flera fordon för att undvika överbelastning av elnätet.

En del smartladdningssystem kan även integreras med förnybara energikällor, såsom solpaneler eller vindkraft, för att optimera användningen av grön energi och ytterligare minska koldioxidutsläpp och energikostnader. Förare kan ofta styra och övervaka smartladdning via en app eller webbplats, vilket ger dem möjlighet att ställa in laddningsscheman, övervaka energiförbrukning och få insikt om laddningskostnader.

Smartladdning är en viktig del av den framtida elbilsinfrastrukturen, eftersom det bidrar till att hantera den ökade efterfrågan på el som kommer med en växande elbilsflotta och underlättar integrationen av förnybar energi i transportsystemet.

Publicerades: 17 april 2023

Smartladdning - Karl Burghofer - Head of Delivery - Evify
Karl Burghofer
Head of Delivery - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?