Din varukorg

Solid state-batterier

Vad betyder Solid state-batterier?

Solid state-batterier är en typ av batteriteknik som använder fasta elektrolyter istället för flytande eller gel-baserade elektrolyter som finns i konventionella litiumjonbatterier. Dessa fasta elektrolyter kan vara av keramiska, glasartade eller polymertyp och de förbättrar energilagringskapaciteten, säkerheten och hållbarheten hos batteriet.

Ett av de främsta fördelarna med solid state-batterier är deras högre energitäthet, vilket innebär att de kan lagra mer energi per viktenhet jämfört med konventionella batterier. Detta resulterar i en större räckvidd för elbilar och möjliggör mindre och lättare batterier som tar mindre utrymme i fordonet.

En annan fördel är förbättrad säkerhet, eftersom fasta elektrolyter minskar risken för läckage, termiska löpningar och eldsvådor, vilket är vanliga bekymmer för konventionella batterier. Solid state-batterier uppvisar också en lägre kapacitetsförlust vid upprepade laddnings- och urladdningscykler, vilket resulterar i en längre livslängd.

Trots dessa fördelar är solid state-batterier fortfarande under utveckling och har inte nått kommersiell tillgänglighet i stor skala. Utmaningarna inkluderar höga tillverkningskostnader, skalbarhet och behovet av att förbättra elektrodmaterial och elektrolyter för att uppnå optimal prestanda. Forskning och utveckling pågår för att övervinna dessa hinder och göra solid state-batterier till en konkurrenskraftig och hållbar energilagringslösning för elbilar i framtiden.

Publicerades: 21 april 2023

Solid state-batterier - Karl Burghofer - Head of Delivery - Evify
Karl Burghofer
Head of Delivery - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?