Din varukorg

SOC (State of Charge)

Vad betyder SOC (State of Charge)?

SOC (State of Charge) är en term som används för att beskriva den nuvarande laddningsnivån hos ett batteri, vanligtvis i form av en procentandel. Inom kontexten av elbilar används SOC för att ange hur mycket energi som finns kvar i fordonets batteri vid en given tidpunkt. Det hjälper förare att förstå hur långt de kan köra innan de behöver ladda upp igen och hur mycket energi som finns tillgänglig för att driva bilens system.

SOC är en viktig indikator på batterihälsa och används för att övervaka batteriets prestanda och livslängd. Genom att hålla koll på SOC kan förare och fordonstillverkare identifiera eventuella problem med batteriets kapacitet och effektivitet, vilket kan påverka bilens prestanda och räckvidd.

I elbilar kan SOC övervakas genom fordonets batterihanteringssystem (BMS) och visas på instrumentpanelen eller via en mobilapp. Det är viktigt för förare att hålla koll på SOC för att optimera körning och laddning, undvika att batteriet helt laddas ur och förlänga batteriets livslängd. Att ha en tydlig förståelse för SOC kan också hjälpa förare att planera rutter och laddningsstopp på ett effektivt sätt, vilket minskar räckviddsångest och underlättar en smidigare övergång till eldrift.

Publicerades: 5 maj 2023

SOC (State of Charge) - Karl Burghofer - Head of Delivery - Evify
Karl Burghofer
Head of Delivery - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?