Din varukorg

Räckviddsångest

Vad betyder Räckviddsångest?

Räckviddsångest är en term som används för att beskriva den oro eller bekymmer som elbilsförare kan känna över att deras fordon inte har tillräcklig räckvidd för att nå en destination eller hitta en laddstation innan batteriet töms helt. Denna känsla av osäkerhet kan vara en av de främsta faktorerna som påverkar konsumenters beslut att köpa eller inte köpa en elbil.

Räckviddsångest uppstår ofta på grund av en kombination av faktorer, såsom en begränsad räckvidd hos fordonet, otillräcklig laddinfrastruktur, längre laddningstider jämfört med tankning av fossila bränslen och brist på information om den faktiska räckvidden under olika körförhållanden. Dessa faktorer kan göra det svårare för elbilsförare att planera resor, särskilt längre sådana, och leda till en ökad känsla av osäkerhet.

För att minska räckviddsångesten arbetar fordonstillverkare och myndigheter på att förbättra både räckvidden och laddinfrastrukturen. Detta inkluderar att utveckla batterier med högre energidensitet, snabbladdningstekniker och utbyggnad av laddstationsnätverk. Dessutom erbjuder flera elbilstillverkare appar och integrerade navigationssystem som hjälper förare att planera resor och hitta laddstationer längs vägen. Genom att förbättra dessa aspekter kan räckviddsångesten lindras och elbilar bli mer attraktiva för allmänheten.

Publicerades: 2 maj 2023

Räckviddsångest - Philip Hägglund - VD - Evify
Philip Hägglund
VD - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?