Din varukorg

Publik laddning

Vad betyder Publik laddning?

Publik laddning är en term som används för att beskriva laddningsinfrastrukturen för elbilar som är tillgänglig för allmänheten. Det innebär att elbilsförare kan ladda sina fordon på platser utanför deras hem eller arbetsplats, vilket möjliggör längre resor och bidrar till att öka räckvidden för elbilar. Publika laddstationer placeras strategiskt på platser som parkeringar, köpcentrum, bensinstationer, hotell och vid viktiga transportleder för att underlätta för förare att hitta och använda dem.

Publik laddning kan omfatta olika laddningsalternativ, såsom snabbladdning (t.ex. CCS, CHAdeMO och Tesla Superchargers) som kan ladda en elbil betydligt snabbare än standardladdare, samt semisnabbladdning och normalladdning (t.ex. Typ 2 eller Schuko) för längre parkeringstider och lägre effektbehov.

För att använda en publik laddstation krävs ofta en laddbricka, en mobilapp eller en betalningsmetod som kopplats till ett laddningsnätverk. Många publika laddstationer är avgiftsbelagda, och prissättningen kan variera beroende på laddningshastighet, energiförbrukning och laddningstid. Dock finns det även exempel på kostnadsfri publik laddning, ofta sponsrad av kommuner, företag eller handelsplatser som en tjänst för att locka elbilsägare.

En väl utbyggd och tillgänglig publik laddningsinfrastruktur är avgörande för att uppmuntra fler människor att välja elbilar och bidra till en mer hållbar och miljövänlig transportsektor.

Publicerades: 19 april 2023

Publik laddning - Josefin Jakobsson - Customer Success Manager - Evify
Josefin Jakobsson
Customer Success Manager - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?