Din varukorg

RFID

Vad betyder RFID?

RFID står för "Radio Frequency Identification" och är en trådlös kommunikationsteknik som används för att identifiera och spåra objekt, människor eller djur genom att använda radiosignaler. RFID-system består av två huvudkomponenter: en RFID-tagg och en RFID-läsare.

RFID-taggar är små elektroniska enheter som innehåller en mikrochip och en antenn. Mikrochipet lagrar information, som till exempel ett unikt identifikationsnummer, medan antennen skickar och tar emot radiosignaler från RFID-läsaren. Taggarna kan vara passiva, aktiva eller semi-passiva, beroende på om de har en egen energikälla eller inte.

RFID-läsare sänder ut radiosignaler för att kommunicera med RFID-taggar. När en tagg är inom räckhåll för en läsare, svarar taggen genom att skicka tillbaka sin lagrade information till läsaren. Läsaren kan sedan bearbeta informationen och använda den för att identifiera, spåra och hantera objekt eller personer.

Inom elbilsladdning används RFID-teknik ofta för att autentisera och initiera laddning vid publika laddstationer. Förare får en RFID-laddbricka eller ett RFID-kort från en laddoperatör eller en tjänsteleverantör. När föraren håller brickan eller kortet nära RFID-läsaren på laddstationen, identifieras och verifieras användaren, och laddningssessionen startar automatiskt. Denna teknik möjliggör enkel och säker åtkomst till laddinfrastrukturen samt smidig betalning för laddningstjänster.

Publicerades: 5 april 2023

RFID - Karl Burghofer - Head of Delivery - Evify
Karl Burghofer
Head of Delivery - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?