Din varukorg

mpkWh

Vad betyder mpkWh?

mpkWh (miles per kilowatt-hour) är en enhet som används för att mäta hur långt en elbil kan köra med en viss mängd elektrisk energi, uttryckt i kilowattimmar (kWh). Det är en viktig parameter för att jämföra energieffektiviteten hos olika elbilar och ger en uppfattning om hur mycket energi som krävs för att köra en viss sträcka. Högre mpkWh-värden indikerar en mer energieffektiv elbil.

För att beräkna mpkWh-värdet för en elbil, delas den totala sträckan som bilen kan köra på en full laddning med batteriets kapacitet, mätt i kilowattimmar. Till exempel, om en elbil har en räckvidd på 300 miles och batteriet har en kapacitet på 60 kWh, skulle mpkWh-värdet vara 5 miles per kilowatt-hour (300 miles / 60 kWh = 5 mpkWh).

Det är viktigt att notera att mpkWh-värdet är beroende av flera faktorer, såsom fordonets vikt, aerodynamik, däcktyp och körförhållanden. Därför kan mpkWh-värdet variera beroende på väderförhållanden, körstil och terräng. Det är också värt att notera att mpkWh inte är en direkt indikator på driftskostnader eller miljöpåverkan, men det ger en bra jämförelsegrund för att bedöma elbilars energieffektivitet.

Publicerades: 5 maj 2023

mpkWh - Karl Burghofer - Head of Delivery - Evify
Karl Burghofer
Head of Delivery - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?